El centre de visitants del castell de Sagunt obri les portes al públic

Disposa d’una àrea de recepció i de descans del visitant i una sala museística que narra l’evolució històrica del castell

Amb motiu de les vacacions de Pasqua estarà obert els dies festius del dijous 14 al dilluns 18 d’abril

La Conselleria de Cultura ha obert al públic el centre de visitants i interpretació del castell de Sagunt al públic i ha obert nous accessos al monument per a facilitar el recorregut dels visitants.

El nou centre de visitants del Castell de Sagunt.

El centre de visitants se situa a la cara nord del castell de Sagunt en una construcció del segle XIX que ha sigut preparada com una àrea de recepció i de descans del visitant i una sala museística.

L’horari habitual serà de dimarts a dissabte, en horari de 10.00 a 18.00 hores, i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Amb motiu de les vacances de Pasqua estarà obert els dies festius del dijous 14 al dilluns 18 d’abril.

Un audiovisual i una exposició sobre les èpoques del castell

Els visitants són rebuts amb un audiovisual i una exposició que explica les diferents èpoques del castell, des de l’època ibèrica (s. IV aC) fins a la contemporània. Durant aquest temps el castell va adquirir diferents funcions com a residència, espai edilici o fortificació. Al llarg dels segles el castell va evolucionar amb cada època per a deixar l’empremta de la història i dels diversos tipus de cultures i la seua enginyeria.

Castillo de sagunto
El castell de Sagunt.

La museologia és accessible a les persones invidents a través d’una taula amb reproduccions de les peces exposades a escala més xicoteta perquè puguen ser tocades.

Un altre dels canvis és que el castell disposarà d’un accés d’entrada i una porta d’eixida per a facilitar el recorregut als visitants. L’obertura del nou accés restitueix l’entrada islàmica i permet adequar l’entrada actual en la plaça d’Armes, antiga porta Major, com a eixida de públic, la qual cosa permet traçar un recorregut lineal i evitar tornar sobre els seus passos al visitant.

Més informació ací.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.