Un dissabte vaig acudir a Casa Montaña. Feia temps que la tenia entre les cites ineludibles, atret per la seua fama: ara mateix deu ser el restaurant més antic de la ciutat de València I no em va defraudar.
El local ha canviat de mans diverses vegades des de la seua fundació, en 1836. Aquell humil celler dels orígens –tot just una barraca a pocs metres de la mar- va travessar el convuls segle XIX fins convertir-se (a partir del 1880) en l’establiment actual. La casa ha conservat el sabor de les coses antigues. Diferents propietaris s’hi van anar alternant fins arribar al 1994, en què es va situar al front del negoci Emiliano Garcia Doménech, que el dota de la personalitat actual. Ja al nostre segle s’hi han incorporat Alejandro i Maria Garcia Llinares, fills d’Emiliano. Amb ells el local ha acabat d’entrar en la llegenda. Ja no queda res de la barraca primigènia, excepte el més important: el respecte pels sabors tradicionals. És a dir, el més important.
Continua llegint la crítica de Joan Garí en el Almanaque Gastronómico
Comparte esta publicación
Suscríbete a nuestro boletín
Recibe toda la actualidad en cultura y ocio, de la ciudad de Valencia