El videoart consolida la seua presència en el Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània acull la V Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance que se celebrarà del 3 al 14 d’octubre a València.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha manifestat que “el Centre del Carme torna a ser seu d’una trobada exclusivament dedicada a la videocreació, en esta ocasió a la videodansa i al videoperformance, la qual cosa ens permet continuar divulgant i promovent el coneixement d’altres formes d’expressió vinculades a la cultura del nostre temps”.

Des dels seus inicis, la Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance promou la reunió d’artistes entorn de la creació de videodansa, videoperformance i videoart amb el cos, buscant l’intercanvi creatiu i la difusió d’obres per mitjà d’un programa de presentacions i conferències junt amb les sessions de projecció cinematogràfica.

En la seua quinta edició es proposa com a línia temàtica l’evolució en la videodansa. En ella, es presentaran un total de 52 obres procedents de 17 països. Les presentacions estaran a càrrec dels propis autors/es, que oferiran dos peces, una més recent i una altra més antiga, a fi de promoure un diàleg entre les dos obres i una reflexió compartida amb el públic sobre l’evolució del seu treball.

Encara que la trobada té un perfil professional per a esta ocasió, les jornades s’han obert a tots els públics així com a l’àmbit educatiu amb jornades formatives, a través de la col·laboració del CEFIRE artisticoexpressiu. La trobada compta així mateix amb el suport de la Universitat Politècnica de València.

Entre les peces que es presenten la trobada comptarà, amb dos obres amb formats excepcionals: la instal·lació Please, yes, de Jasmine Morand (realització audiovisual de Blas Payri) que explora les relacions mare-filla amb una projecció en continuïtat que navega per diversos espais de projecció, el dimecres 3 d’octubre; i Le Ballet de la Nuit una obra de 12 hores de duració amb la col·laboració d’artistes de 12 països diferents que es presentarà en multiprojecció, el dia 7 d’octubre. La peça, comissariada pel Festival Internacional de Videodansa de Borgonya (França), és una obra commemorativa de la performance dansística original duta a terme l’any 1652 en Paris en honor a Louis XIV.

Les trobades tindran lloc del 3 al 7 d’octubre, quedant la mostra de videocreació oberta al públic en la sala Refectori del Centre del Carme fins al 14 d’octubre.

 

 

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.