La Mutant acull «Error», el codi d’improvisació conduïda de la companyia mopa

Convertir la dansa en un fet lúdic i accessible és l’aposta de Juan Luis Matilla a través de la generació del codi d’improvisació conduïda Error, eina troncal de les propostes escèniques de Mopa des del seu desenvolupament en el marc de l’ICAS, el 2016, i l’estrena de la versió definitiva, amb l’elenc original, al Teatro Central al gener de 2018. En esta ocasió, en col·laboració amb Circula València, Mopa presenta un joc escènic obert als alumnes del Conservatori Professional de Dansa i el Conservatori Superior. Esta partida d’Error es podrà veure a La Mutant dissabte 17  a les 20:30h. Allà, Juan Luis Matilla també estarà acompanyat per Negro, àlies del músic valencià Fer Junquera, i pel contrabaixista Enrique Téllez.

En 2016, Mopa presentava a l’entorn del CaS Error, versión beta, un codi d’improvisació conduïda proposat per Juan Luis Matilla en què el coreògraf dirigeix dansa i música des de l’escenari, a partir d’una sèrie de gestos pactats prèviament amb els participants. Matilla va generar este codi basant-se en Walter Thompson -creador del soundpaiting-, Butch Morris o John Zorn, aportant una visió de direcció musical des de la perspectiva de la coreografia, en un procés col·lectiu en què van participar Rocío Guzmán, Silvia Balvín, Ellavled Alcano, Elisa del Pozo, Ana G. Morales, Javier Mora, Bárbara Sela, Laura Morales i Alberto Cortés, elenc original que va estrenar l’espectacle al Teatro Central.

Després de diverses partides amb l’elenc original, el codi Error s’aplica en esta ocasió a un cos de ball format pels alumnes del Conservatori Professional de Dansa de València i el Conservatori Superior. L’apartat musical es desenvolupa en esta ocasió amb el guitarrista Fer Junquera (conegut com Negro) i el contrabaixista Enrique Téllez aportant la base sonora, i amb l’ull posat en la direcció des escena de Juan Luis Matilla, mestre de jocs en una proposta que «no busca l’encert escènic, sinó que es centra en el joc com a tal, en l’error«.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.