La Mutant comença la nova temporada amb un estudi sobre gènere

Este cap de setmana, La Mutant inaugura la nova temporada amb la representació de Dios tiene vagina, un espectacle de la companyia andalusa Vértebro que reflexiona sobre el concepte de Déu i d’identitat. Una proposta que dóna continuïtat al projecte amb el qual la sala de Joan Verdaguer va reobrir les seues portes el passat mes d’abril, i que es basa en l’exploració de nous llenguatges escènics, la fugida de les etiquetes establertes i l’aposta per les Arts Vives, tot això sense renunciar a consolidar-se com el punt de trobada de grans artistes internacionals amb un univers creatiu molt particular.

Dios tiene vagina és un dels muntatges que forma part del Festival Russafa Out, el nou format de Russafa Escènica que enguany compta per primera vegada amb La Mutant com una de les seues seus. L’obra és la primera part del Díptico por la identidad, una investigació que la companyia Vértebro porta realitzant des de 2013 al voltant de les qüestions de gènere i identitat per tal de proposar un context de pensament i acció. Es tracta d’un exercici col·lectiu sobre la identitat permeable i canviant, capaç de reconstruir-se i de no retre homenatge a cap deïtat específica.

L’espectacle ha estat concebut amb un èmfasi especial en la vessant sonora, musical i rítmica, i constitueix, segons l’opinió dels seus creadors Juan Diego Calzada, Nazario Díaz i Ángela López, «un estudi sobre que la nostra identitat no és una cosa inherent i que existeix perquè si, sinó que s’imagina, s’inventa i representa, i ens serveix ací per permeabilitzar (la idea de Déu i altres) qüestions relacionades amb gènere i identitat, a través d’un repertori dissident del nostre imaginari iconogràfic andalús». La representació de Dios tiene vagina tindrà lloc el pròxim diumenge 7 d’octubre a les 19 hores.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.