Un total de 16 companyies d’arts escèniques participen a “Graners de creació”

El director del Consorci de Museus de la  Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel codirector  d’Espacio Inestable, Jacobo Pallarés, ha presentat els
16 projectes seleccionats dins de la convocatòria de residències
artístiques “Graners de creació”.

“Graners de creació 2019-2022″ és el projecte a llarg termini de residències de creació  d’arts escèniques que s’emmarca en el programa de la Generalitat  Valenciana, “Cultura Resident” i que constitueix, per primera vegada,  una xarxa de suports nombrosos des de l’àmbit públic i privat.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José  Luis Pérez Pont ha manifestat que “Graners de creació es troba davall  del paraigua del programa de residències per a creadors de la  Generalitat, Cultura Resident, que ha permés a la Comunitat Valenciana  equiparar-se a la resta de comunitats autònomes així com a altres
regions d’Europa que disposen d’aquest tipus d’iniciatives i que  suposen un suport a la investigació artística i també a la producció”.

Cultura Resident i projectes com el de Graners de creació estan  propiciant una transformació en la gestió cultural tant pública com  privada a la Comunitat Valenciana i fomenten la col·laboració entre  diferents espais dirigits a l’exhibició, que es converteixen ara també  en centres de producció”, ha matisat el també director del Centre del
Carme.

Els espais, festivals i institucions associades a aquesta xarxa fins  al dia de hui són: Centre del Carme, Institut Valencià de  Cultura-Festival Dansa València, Teatre el Musical, Espai Rambleta,  Sala Off, Sala Ultramar, Teatre del Raval de Gandia, Sala Russafa,  Teatro Círculo, Espacio Inestable, Festival Cabanyal Íntim, Festival  10 Sentidos, Festival Tercera Setmana i Festival Russafa Escènica.  Cada un ha seleccionat entre una i cinc propostes per a fer la  residència al seu espai, i també hi ha col•laboracions entre diverses  institucions sobre la mateixa residència.

Amb una durada de 4 anys les residències de “Graners de creació”  permetran als creadors i creadores desenvolupar un treball a llarg  termini i preveure tant la residència com l’exhibició de l’obra en els  diferents espais col·laboradors. De les més de 50 propostes rebudes en aquesta primera convocatòria, la  comissió de selecció, formada per representants dels diferents centres  participants, ha triat 16 projectes de teatre, dansa i
multidisciplinàries. Entre els seleccionats més del 80 % són d’origen  valencià, que gaudiran del seu període de residència entre 2019-2022.  La comissió ha destacat l’enorme qualitat de totes les propostes  presentades, la qual cosa dóna compte del bon moment en el qual es  troba la creació valenciana.

La xarxa “Graners de creació” preveu una inversió directa per a les  companyies l’any 2019 de més de 70.000 euros, així com una inversió  total aproximada en el projecte a 4 anys pròxim al mig milió d’euros.

Sobre el Centre del Carme, Pérez Pont ha assenyalat que “aquest  funcionarà com a element de cohesió i com a lloc de trobada entre els  diferents projectes, i el Centre del Carme acollirà diferents sessions  de formació coordinades per un mediador cultural”.

En aquest sentit, des de l’organització han assenyalat que el pròxim  mes de setembre s’obrirà una convocatòria per a mediació, comunicació  i disseny, que completarà aquesta primera fase de “Graners de  creació”, i al maig/juny de 2019 s’obrirà la següent convocatòria  artística per a triar els projectes de la segona fase 2020-2022.

 

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.