Esta activitat s’emmarca dins de la programació d’Humans Lab, que se celebra en La Filmoteca Valenciana del 29 al 30 de novembre.
La Filmoteca Valenciana acull dos classes magistrals, gratuïtes i obertes al públic, del director Carlos Marqués-Marcet i de la directora i productora Almudena Carracedo, dins de les activitats de la segona edició d’Humans Lab, el laboratori de creació audiovisual posat en marxa pel Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, organitzat per la Fundació per la Justícia.
Almudena Carracedo impartirà la seua classe magistral en la sala Berlanga de la Filmoteca Valenciana el divendres 29 de novembre, a les 16:00 hores. Per la seua part, Carlos Marqués-Marcet impartirà la seua el dissabte 30 de novembre, a les 16:00 hores. Estes trobades són gratuïtes i obertes al públic fins que es complete l’aforament.
Així mateix, les persones seleccionades per a participar amb els seus projectes de curtmetratge en Humans Lab tindran l’oportunitat de gaudir d’una sessió tutoritzada ‘One-to-One’ amb Carlos Marqués-Marcet i Almudena Carracedo, als qui podran presentar les seues idees per a rebre propostes de millora. Esta sessió de tutoria es farà el divendres 29 de novembre, a les 18:00 hores, en la sala 7 de l’Edifici Rialto. La sessió no és oberta al públic.
Projecte seleccionats
D’altra banda, el dissabte 30 de novembre, a les 18:00 hores, en la sala 7 de l’edifici Rialto se celebrarà una presentació pública dels projectes de curtmetratge davant diverses productores valencianes. Els projectes són El títere de Fran Menchón (Barcelona), Submarí de Lucas Moro i Manuel Rosell (València), Moha de Hugo Suárez (Sevilla), Els llençols blancs de Alicia Arnau (València), Globos de Mar Navarro (València), Cerdos y yeguas de María Ferradas (València), Alcrí de Oscar Jiménez (València) i Acabo de ver un ovni de Andrea Segarra (Benicarló).
Carlos Marqués-Marcet
Carlos Marques-Marcet (Barcelona, 1983) va iniciar la seua carrera amb els curtmetratges Amunt i avall (2006) i Udols (2008), que va ser seleccionat per Cahiers du Cinema com a millor curtmetratge de l’any. Va ser llavors quan es va traslladar als Estats Units, a on va cursar el màster de Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema i Televisió d’UCLA.
El seu debut en llargmetratges es va produir en 2014 amb 10.000 km, pel·lícula amb la qual va guanyar el Goya a millor direcció novella, la Biznaga de Oro a millor pel·lícula en el Festival de Màlaga i cinc premis Gaudí. Posteriorment, va rodar Tierra firme (2017) i Los que vendrán (2019), que va obtindre el premi a millor pel·lícula i millor direcció en el Festival de Màlaga, entre altres guardons.
A València va rodar La mort de Guillem (2020), millor llargmetratge en els Premis d’Audiovisual Valencià i millor pel·lícula per a televisió en els Premis Gaudí. Recentment ha estrenat Polvo Seran, una tragicomèdia musical que protagonitza l’actriu Ángela Molina i en la qual han col·laborat la cantant María Arnal i la companyia de dansa La Veronal.
Almudena Carracedo
Almudena Carracedo (Madrid, 1972) va iniciar la seua carrera professional com a cineasta als Estats Units, a on va dirigir i va produir Made in LA (2007), un documental sobre la lluita pels seus drets laborals de tres dones migrants que treballen en un taller de roba a Los Angeles. Este treball li va valdre el Premi Emmy a millor documental en 2008, entre altres reconeixements.
Al seu retorn a Espanya, al capdavant de la seua productora Lucernam Films, va rodar el documental El silencio de otros (2018), amb el qual va obtindre més de 40 guardons, inclòs el premi del públic en la Berlinale, el Goya a millor llargmetratge documental i l’Emmy a millor documental. A més, va ser preseleccionat per als Oscar.
Almudena Carracedo ha estrenat recentment No estás sola. La lucha contra la manada (2024), un retrat sobre la violència sexual contra les dones, prenent com a punt de partida l’agressió grupal que va patir una jove en els Santfermins de 2016. La pel·lícula ha rebut recentment el Premi Ondas a millor documental.
Carracedo és doctor honoris causa per la Illinois Wesleyan University i forma part de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya, l’Acadèmia de Cinema Europeu i l’Acadèmia de Cinema dels Estats Units, així com de la Junta Directiva de CIM.
Comparte esta publicación
Suscríbete a nuestro boletín
Recibe toda la actualidad en cultura y ocio, de la ciudad de Valencia