Sagunt a Escena: la cita amb els clàssics

El Festival Sagunt a Escena recupera a esta edició les grans obres clàssiques i els seus mites davall el lema Amb nom propi, amb obres que es representaran en el teatre romà i que s’inaugura amb Antígona, de la companyia La Ferroviària d’Elx, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura. El certamen, que complix enguany la seua trentena quinta edició, se celebrarà fins al 2 de setembre, i amplia de 5 a 8 els espais que acolliran les actuacions al sumar el museu arqueològic, que oferirà la proposta nova Menuts a escena, dirigida menors de 5 a 12 anys, i la Plaça dels Pescadors de Canet d’en Berenguer.

 

El festival reduïx el nombre d’espectacles (dels 32 de la passada edició a 26) a l’acurtar-se el període del festival i pel temps de muntatge d’algunes de les grans produccions, com la d’ El jardín de las Delícias, de la companyia candiense Marie Chouinard, que necessita tres dies per a la seua preparació, segons va explicar el director del festival Juan Vicente Martínez Luciano.

Agost arranca amb la versió en valencià d’Antígona, de la companyia elxana La Ferroviària, l’1 d’agost; El jardín de las delicias (9 d’agost) i la producció Èdip de Sòfocles de Teatre Romea, dirigida per Oriol Broggi, en la seua versió en valencià, que tancarà la programació el 2 de setembre. L’antic teatre romà acollirà també les obres Filoctetes, dirigida per Antonio Simón (3 i 4 d’agost) ; la proposta de música i dansa flamenca Claroscuro, d’Ángel Muñoz (11 d’agost) ; i la gala benèfica d’AFACAM contra l’Alzheimer (12 agost) . Este espai oferirà a més la gira de La ruta de la seda, de Capella de Ministrers (14 agost) ; Las amazonas, una adaptació de Magüi Mira, amb Silvia Abascal, Loles Lleó i Antonio Hortolà entre altres actors (17 i 18 d’agost) ; Fedra, de Paco Bezerra (24 i 25 d’agost) ; Maria Arnal i Marcel Bages (28 d’agost) i Otelo, de la companyia Clàssics Contemporanis, el 31 d’agost. L’organització ha mantingut els preus de les entrades (entre els 10 i els 24 euros) i espera tornar a penjar el cartell de “no hi ha entrades”, segons ha assenyalat el seu director.

Teatre Romà de Sagunt> del 29 de juliol fins al 2 de setembre

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.