Cinema Jove tanca la seua 33 edició amb vora 9.000 espectadors

La 33 edició de Cinema Jove, el Festival Internacional de Cinema de l’Institut Valencià de Cultura, celebrat del 22 al 29 de juny, ha rebut un total de 8.927 espectadors. La xifra suposa un augment de 1.833 espectadors respecte als 7.094 de la sessió anterior, quasi un 25% més que l’any passat.

«Hem intentat combinar els noms més cèlebres, com José Sacristán, de qui es va projectar ‘Formentera Lady’, i David Trueba, que va presentar la seua última pel·lícula, ‘Casi 40’, amb cineastes en potència que no per ser desconeguts tenen menys qualitat», ha explicat el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

De fet, és una gran notícia per al responsable del festival el fet que l’espai on més s’ha percebut l’increment en l’afluència de públic haja sigut al teatre Rialto, seu de la Secció Oficial de Curtmetratges.

El director atribueix l’increment del públic assistent a la planificació de la comunicació amb més temps d’antelació que l’edició anterior. Com a resultat, el festival internacional de cinema ha disposat de més suports comunicatius per a mostrar l’oferta cinèfila a la ciutat i a l’àrea metropolitana. En opinió de Madrid, el públic ha apreciat la qualitat de la proposta artística de Cinema Jove.

«Certs directors valencians molt joves, com Marino Darés, responsable d»Halcón ciego’, i Iván Fernández de Córdoba, la segona pel·lícula del qual, ‘#Seguidores’, va participar a concurs en la Secció Oficial de Llargmetratges, han tingut l’oportunitat de mostrar les seues obres, que comencen a donar signes de personalitat pròpia«, ha destacat Madrid.

El públic que més ha confluït en les seccions oficials del festival, corresponents a curts, llargs i websèries, ha sigut el més jove. A aquesta afluència ha col·laborat el contacte dels responsables de la mostra internacional de cinema amb la comunitat universitària, amb la posada en marxa, entre altres iniciatives, d’un jurat jove integrat per 24 membres, 12 responsables de premiar el millor llargmetratge i 12, el curtmetratge més destacat de la Secció Oficial.

«Açò és només el principi i podem i hem d’incidir més en aquest sentit«, ha avançat Carlos Madrid pel que fa a futures edicions.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.