Filmoteca d’ Estiu: Cinema a la fresca

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica en la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. En relació a les novetats de enguany Abel Guarinos, director del Institut Valencià de Cultura, ha destacat que «per primera vegada des dels seus inicis, la Filmoteca d’Estiu programa dues pel·lícules en versió original amb subtítols en valencià.

V.O. AMB SUBTÍTOLS EN VALENCI’A

Les dues pel·lícules que es projectaran a  la Filmoteca d’Estiu en versió original amb subtítols en valencià són La llibreria (2017) d’Isabel Coixet i M. Una ciutat a prop un assassí (1931), un dels grans clàssics de la història del cinema i pel·lícula fonamental en la filmografia de Fritz Lang.

CINEMA DE HUI

En el cicle Cinema de hui es recuperen algunes de les pel·lícules premiades en els Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu.

Entre les pel·lícules del cicle figuren la xilena Una mujer fantástica(2017), de Sebastán Lelio, Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa i Goya a millor pel·lícula hispanoamericana; Muchos hijos, un mono y un castillo (2017) de Gustavo Salmerón,Goya al millor documental; i The Square (2017) de Ruben Östlund, Palma d’Or en el Festival de Cannes i millor pel·lícula en els Premis del Cinema Europeu.

Completen la programació d’aquest cicle La forma del agua (2017) del mexicà Guillermo del Toro, Oscar a millor pel·lícula i millor direcció; Estiu 1993 (2017) de Carla Simón, Goya a la millor direcció novel; i La llibreria (2017) d’Isabel Coixet, Goya a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió adaptat.

CINEMA DE SEMPRE

El cicle Cinema de sempre, per la seua banda, ofereix la possibilitat de gaudir de clàssics imprescindibles en excel·lents còpies digitals. Una ocasió única de veure aquestes pel·lícules en pantalla gran i com a part d’una experiència col·lectiva, tal com van ser concebudes pels seus autors.

Presenta els clàssics El crepúsculo de los dioses (1950) de Billy Wilder; Rebeca (1940) d’Alfred Hitchcock; i un programa doble de pel·lícules mudes protagonitzades pel còmic Buster Keaton que estan conformades per La cabra (1921) i El navegante (1924).

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini per novè any consecutiu de Nedgia Cegas i la col·laboració de Cervesa Turia.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22:30 hores i la taquilla s’obri a les 21:00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Calendari de proyeccions

DV 3/DS 4 AGOST —-> LA LIBRERÍA (Isabel Coixet, 2017)

DG5 / DL 6 AGOST —-> M, EL VAMPIRO DE DUSSELDORF (Fritz Lang, 1931)

DT 7 / DJ 9 AGOST —–> MUCHOS HIJOS, UN MONO Y UN CASTILLO (Gustavo Salmerón, 2017)

DL 13 / DT 14 AGOST —-> THE SQUARE (Ruben Östlund, 2017)

DJ 16 / DV 17 AGOST —-> LA CABRA (Buster Keaton, 1921) EL NAVEGANTE (B. Keaton, 1924)

DS 18 / DG 19 / DL 20 AGOST —–> LA FORMA DEL AGUA (Guillermo del Toro, 2017)

DT 21 / DJ 23 AGOST —-> ESTIU 1993 (Carla Simón, 2017)

DV 24 / DS 25 / DG 26 AGOST —> REBECA (Alfred Hitchcock, 1940)

Filmoteca d’ Estiu > Jardins del Palau de la Música > 22:30h

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.