«Espanta la por» torna al Museu d’ Etnologia per Tots Sants

Espanta la por¡ és la campanya, creada amb motiu del dia de Tots Sants, per a reivindicar l’ imaginari de la por valenciana. La Biblioteca del Museu Valencià d’ Etnologia, al Centre Cultural La Beneficència, presenta per tercer any consecutiu Espanta la por!, amb els monstres valencians protagonistes de moltes rondalles i llegendes valencianes per a parlar de la por. Per Tots Sants és la data ideal per a acostar-nos i conéixer els qui han omplit els nostres somnis i han enriquit el nostre imaginari col·lectiu.

La campanya Espanta la  Por! continua el seu camí de donar-se a conéixer i d’arribar a nous àmbits. És un projecte global, comú, on agències i biblioteques públiques, museus locals i entitats interessades hi participen i aporten el seu gra  per a créixer en coneixements i en experiència, conservant i difonent el millor del patrimoni inmaterial valencià.

El programa d’ activitats comprén tres àmbits: el didàctic dirigit a les famílies i als escolars, on a més de descobrir els monstres del imaginari valencià també es propicia una reflexió al voltant de la por i dels essers fantàstics entre el més menuts; l’ ambit dels adults, amb una gran varietat d’ activitats com conferències, xerrades, jornades de narracions i oralitat etc; i el tercer àmbit és el que ix de les parets del Museu i la converteix en una campanya global cap a tot el territori valencià. Més de 84 biblioteques i centres de lectura s’han implicat per a desenvolupar el seu propi Espanta la por.

La programació per a menuts ofreeris una activitat didàctica per a les famílies els diumenges al matí (del 28 d’ octubre a l’ 11 de novembre) i un programa per a col·legis en horari escolar (del 23 fins al 9 de novembre).

De por serà el concert que oferirà Dani Miquel el dia 4 de novembre, i per als 11 de novembre hi ha previst la representació de teatre infantil El refugi dels monstres oblidats, amb contes i llegendes valencianes.

L’objectiu principal es reivindicar, pel que fa a Tots Sants, moment molt influït per la festa americana de Halloween, l’ existència en l’ imaginari valencià de monstres propis com el Butoni, l’ Home del Sac, les bruixes de la Tarasca, els donyets o el Drac del Patriarca, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana on estos personatges són protagonistes de rondalles i llegendes.

Les activitats seran des del 26 d’octubre fins al 11 de novembre. Pots consultar tota la programació a la web del Museu d’ Etnologia.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.