«El público» inaugurarà el festival Dansa València al Teatre Principal

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua nova producció de dansa El público, basada en l’obra del mateix títol de Federico García Lorca. L’estrena serà el dimecres 6 d’abril i inaugurarà el festival Dansa València.

La direcció i la coreografia de l’espectacle és d’un dels coreògrafs valencians més internacionals, Gustavo Ramírez Sansano, distingit com Etoile de Ballet 2000, guardonat amb el Prix Dom Perignon i nomenat Chicagoans of the Year, entre altres guardons.

Els intèrprets de «El Público».

Gustavo Ramírez Sansano ha creat més de 45 espectacles estrenats a escenaris de tot el món en companyies emblemàtiques com Nederlands Dans Theater, Norrdans, National Dance Company Wales, Hubbard Street, Ballet Hispánico, Butler Ballet o la Companyia Nacional de Dansa. Des de 2006 Gustavo lidera la seua pròpia companyia Proyecto Titoyaya a Espanya.

Amb aquesta adaptació del clàssic de Lorca, Gustavo Ramírez assoleix un punt d’inflexió en la seua carrera que el porta a reflexionar sobre l’honestedat en el treball i en l’amor. En aquesta obra, considerada una de les més importants del segle XX, el poeta granadí es va desprendre de les màscares i va parlar de si mateix com a minoria per la seua condició homosexual.

El coreògraf alacantí exposa aquestes inquietuds en el seu ball, que és un cant a la llibertat des de la coerció que exerceixen els espectadors, tant des del teatre com des del carrer.

Altres obres per a aquest dimecres

Completa la programació del dia la creadora Marina Mascarell amb el seu muntatge Orthopedia Corporatio, programat a la Sala Matilde Salvador.

Per últim, Colectivo Sin Par estrena a la Sala 7 la peça de Lara Misó No es amor, una coreografia en què, a través de la dansa contemporània, el cos explora la figura geomètrica del cercle des de totes les perspectives: espacial, corporal i compositiva. Inspirada en el treball de l’artista japonesa Yayoi Kusama, l’obra mira de prop les diverses facetes d’una obsessió en què apareix la insistència, la repetició, la hipnosi i l’alliberament. No es amor té, a més, la singularitat de ser la primera peça de dansa digitalitzada en un metavers. La proposta ha sigut albergada en una realitat virtual alternativa gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i de les companyies Metric Salad i ZetaLab. Al final de la funció, els assistents podran viure una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual.

Més informació sobre Dansa València a la seua web.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.