Ivo Dimchev obri el nou any a La Mutant

Després de tancar 2018 com l’any de la seua recuperació com a espai cultural i de la confirmació com a aglutinador de tendències artístiques multidisciplinars, La Mutant inaugura les propostes per a 2019 amb un concert en directe del coreògraf i performer búlgar Ivo Dimchev, considerat en l’actualitat com un els artistes més transgressors i extraordinaris del panorama internacional. La cita, que suposarà la primera actuació de Dimchev a la nostra ciutat, tindrà lloc el pròxim dissabte 12 a les 21:00h.

Des dels seus inicis, l’obra d’Ivo Dimchev (Sofia, 1976) s’ha mogut entre la musicalitat i la provocació, donant lloc a una combinació extrema de dansa, teatre, performance, dibuixos i fotografia que li ha valgut el reconeixement de la crítica i tota classe de guardons a nivell mundial. Creador de més d’una trentena d’actuacions, Dimchev ha presentat els seus treballs en diferents continents i ha dirigit classes magistrals en ciutats com Budapest, Anvers, Berna, Bremen o Viena. A més, és l’impulsor i director de la Fundació Humarts al seu país natal, on organitza un campionat anual de coreografia i on també va inaugurar el 2014 el Mozei, un espai independent per a la presentació de música i art contemporani.

Gràcies a unes peculiars aptituds vocals, Ivo Dimchev s’ha guanyat també una notable reputació com a cantant. El repertori de Songs From my Shows que oferirà a La Mutant està compost d’una selecció de temes extrets de les seues performances durant els últims quinze anys, desvinculats tots ells del seu context original per transformar-se i adquirir independència com a obres autònomes. Una faceta, la de cantant, que ell mateix considera “molt més difícil que ser un artista de performance o un coreògraf que pot fer totes les bogeries possibles. El cantant està molt limitat en la seua expressió, i ha de trobar la llibertat en esta limitació extrema. Disposes de tres minuts per interpretar una melodia senzilla amb una lletra senzilla i amb això has d’arribar a les persones, la qual cosa em sembla molt més desafiadora que simplement tornar-se boig i postmodern”.

Valencia City
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.