Sagunt a Escena comença al Port de Sagunt amb el Circ Gran Fele

El festival Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, comença la seua programació amb un espectacle de circ per a tots els públics i gratuït que forma part de la programació de l’Off Romà del festival.

Es tracta de l’espectacle «Pla, Pla & Cia VK 331» del Circ Gran Fele, un espectacle protagonitzat per dos pallassos incansables, el senyor Pla, pallasso dinàmic, xicotet, surrealista i destrellatat, i l’altre senyor Pla, que és tot el contrari. Tres són les condicions que ha de tindre qualsevol espectacle de Pla, Pla & Cia: riure, riure i riure.

A banda dels senyors Pla, l’espectacle compta amb dos artistes més que delectaran amb actuacions d’equilibris i moltes altres habilitats. El seu principal objectiu serà sobreviure a les maldats del senyor Pla.

L’espectacle està interpretat per Rafael Pla Albiach, José Pla Albiach, Dayné Álvarez i Víctor Lafita.

Circ Gran Fele és una companyia valenciana de circ contemporani, mediterrani i vitalista. Un circ sense animals que fusiona el teatre, la dansa contemporània i les diferents disciplines circenses junt amb la millor música interpretada en directe.

Una companyia sòlida amb identitat pròpia, amb espectacles sempre diferents i poc convencionals, que reprenen la línia dels circs de principis del segle XX en què la il·lusió, la fantasia i la imaginació són les eines bàsiques per a aconseguir crear històries màgiques per a públics de totes les edats.

En 1973 Rafael Pla i José Pla debuten com a pallassos en nombrosos festivals infantils i, cinc anys després, en 1978 es produeix una remodelació en la seua companyia circense. Rafael Pla dirigeix la companyia Circ Gran Fele, com a autor, actor i pallasso, i José Pla assumeix les tasques d’organització i també actua com a pallasso.

Des dels seus inicis, aquests dos pallassos han creat actuacions paral·leles al Circ Gran Fele, en què els senyors Pla són els protagonistes d’un seguit d’aventures sense sentit, situacions surrealistes i culpables de rialles absolutament irreprimibles.

La qualitat de les actuacions d’aquest duo de pallassos ha estat reconeguda nombroses vegades i premiada amb guardons com ara el Premi Caleidoscopio de la Unió Europea o el Premi Max de les Arts Escèniques en la categoria de circ.

La programació de Sagunt a Escena continuarà el dia 26 amb l’actuació al Centre Cívic del Port de Sagunt de la companyia Atirofijo Circ, que representarà el seu espectacle «A s’ombra».

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.