Sagunt a Escena inaugura la seua 40a edició amb una versió d’Èdip en valencià, amb titelles i cor

Bambalina Teatre Practicable redimensiona Èdip rei amb sis intèrprets-manipuladors i tres músics en directe. El festival inicia la seua programació el dijous, 3 d’agost, en el Teatre Romà de Sagunt.

L’obra «Èdip rei».

La 40a edició del Festival Sagunt a Escena s’estrena amb Èdip rei de Bambalina Teatre Practicable, que posarà, el 3 d’agost, a l’escenari del Teatre Romà una versió amb titelles de la tragèdia del rei que no va poder escapar del seu destí.

La representació del mite de l’Èdip rei de Sòfocles es completarà amb músics, un cor en directe i un elenc ampliat del muntatge original estrenat per la companyia valenciana en 2020.

Àngel Fígols, Àgueda Llorca, Pau Gregori, Jorge Valle, Arianne Algarra i Maribel Bayona són els intèrprets-manipuladors de titelles que posaran la tragèdia a escena. El cor de cambra Ad Libitum de l’Escola Coral Veus Juntes, format per 25 persones sota la direcció de Francesc Gamón, serà l’encarregat d’acompanyar la trama, mentre que Alberto Escartí (fagot i instruments de vent), Christian Berejano (percussió) i Gonzalo Manglano (teclats i guitarres) es faran càrrec de la música en directe.

“Sòfocles va ser un dramaturg inquiet, compromés i amb un sentit profund del significat social i humanístic del teatre. Establir una connexió contemporània amb un autor tan allunyat pel temps i tan pròxim per la seua poètica i sensibilitat ha despertat en nosaltres una curiositat molt singular, al mateix temps que suposa també un repte artístic verdaderament estimulant”, ha compartit el director de Bambalina, Jaume Policarpo.

La virtut principal del treball com a adaptador del director de Bambalina és fer comprensibles i assequibles els textos més densos i intricats, i acostar-los al públic perquè puga aprofundir en les entranyes de l’obra. Així ho ha fet en els últims anys amb ‘La Celestina’ i amb ‘Hamlet’. Per a aquesta ocasió, les característiques del text de Sòfocles el condueixen a uns plantejaments estilístics molt diferents.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.