El Consorci de Bombers llança una campanya per evitar incendis d’habitatge

Durant els mesos de més fred, augmenten els casos d’incendis d’habitatge, en gran manera motivats per un major ús dels sistemes de calefacció. Per això el Consorci Provincial de Bombers de València ha llançat una campanya divulgativa que amb el lema de “Evita els incendis d’habitatge” vol donar a conéixer a la ciutadania els principals factors de risc i com evitar que s’hi arribe a produir un incendi a la nostra casa.

La campanya té presència a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, i recull els consells més importants a tindre en compte. En este sentit, el Consorci recorda que cal revisar el bon estat de sistemes elèctrics, estufes i sistemes de calefacció.

 

Principals consells per a evitar incendis en l’habitatge

 

I és que un mal estat d’estos elements pot generar una mala combustió, i generar un incendi o una intoxicació per monòxid de carboni. També s’hi recomana que es mantinga en bones condicions i es netege la xemeneia, ja que un incendi en esta estructura pot acabar afectant a tot l’habitatge.

Entre les recomanacions de la campanya, hi figura també la de mantenir allunyades les estufes d’elements com cortines o teles, ja que hi ha el risc que s’incendien.

També cal evitar el costum d’alguns de deixar la roba a assecar damunt d’alguna estufa, una acció molt perillosa.

Així mateix es recomana apagar bé el foc i les brases de la llar, les estufes i els ciris en anar-se’n a dormir, i es recorda la utilitat d’instal·lar un detector de fums a casa, en punts com la proximitat del dormitori.

I és que l’alarma del detector pot salvar-nos la vida i és especialment útil en cas que estem dormint, per a poder despertar-nos i eixir de casa.

Més informació a la web del Consorci de Bombers de la Provincia de València.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.