La Universitat commemora el Dia Contra la Mutilació Genital Femenina amb la projecció del documental «The Cut»

La Universitat de València projecta hui dimecres, amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, el documental valencià The Cut. Dirigit per María Andrés i Ernest J. Sorrentino narra la situació de la Mutilació Genital Femenina a Kenya i també serveix perquè les dones que han patit aquesta pràctica salvatge “sàpien que existeix la reconstrucció funcional dels òrgans en la gran majoria dels casos”. 

L’acte organitzat per la Unitat d’Igualtat amb la col·laboració de l’Aula de Cinema i del Col·legi Major Rector Peset, està previst per a hui dimecres, 5 de febrer, a les 18 hores al Saló d’actes del Rector Peset. Per la passe es comptarà amb la presència de Maria Andrés, codirectora del documental; Reyes Balanzá i Melisa Darocas, metgesses de la Unitat de Referència per a la Cirurgia Reconstructiva de la Mutilació Genital Femenina; Felipe Hurtado, psicòleg integrant del protocol d’actuació per a la prevenció de la mutilació genital femenina; i Aminata, agent de Salut especialitzada en mutilació genital femenina i protagonista del documental.

The Cut recull el testimoni de dones que han patit la mutilació genital femenina i viatja fins a Kenya per a comprovar com l’educació és la clau per empoderar les dones, i posar així fi a una pràctica que encara hui es realitza en clandestinitat.

Aquest documental ha estat premiat en el Festival Internacional de Cinema sobre Drets Humans i Pobles Originaris Apanérowa de Ciutat Juárez, Mèxic, va obtindre el Premi VOC, Docs València 2018 i el premi d’ Atlantis Film Awards.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.