La Fil­mo­te­ca de Valèn­cia ha asso­lit una xifra rècord de vora 14.000 espec­ta­dors en la seua edi­ció d’aquest mes d’agost, 2.000 més que en l’anterior edi­ció, i ha obtin­gut una mit­ja­na de 556 espec­ta­dors per pro­jec­ció, unes excel·lents xifres que demos­tren la con­so­li­da­ció d’aquesta ini­cia­ti­va estiuen­ca de l’Ins­ti­tut Valen­cià de Cul­tu­ra.

La pel·lícula més vis­ta enguany ha sigut “La for­ma del agua”, de Gui­ller­mo del Toro, que ha sumat 1.913 espec­ta­dors en les seues tres pro­jec­cions. D’altra ban­da, cal des­ta­car que “The Bookshop” (“La lli­bre­ria”), d’Isabel Coixet, en ver­sió ori­gi­nal sub­ti­tu­la­da en valen­cià, ha asso­lit la mit­ja­na més alta d’espectadors, 805 per pro­jec­ció.

Amb aques­ta acti­vi­tat, que s’ha allar­gat des del 28 de juliol fins al 26 d’agost, la Fil­mo­te­ca ha man­tin­gut la seua ofer­ta cine­ma­to­grà­fi­ca en la ciu­tat durant el mes d’agost amb les pro­jec­cions a l’aire lliu­re als Jar­dins del Palau de la Músi­ca. Per pri­me­ra vega­da des dels seus ini­cis, la Fil­mo­te­ca d’Estiu ha pro­gra­mat dues pel·lícules en ver­sió ori­gi­nal amb sub­tí­tols en valen­cià: “The Bookshop” (“La lli­bre­ria”), d’Isabel Coixet, i “M. Eine Stadt sucht einen Mör­der” (“M. Una ciu­tat bus­ca un assas­sí”), clàs­sic de Fritz Lang. Tam­bé s’ha pro­jec­tat la pro­duc­ció cata­la­na “Estiu 1993”, en ver­sió ori­gi­nal amb sub­tí­tols en cas­te­llà.

La cele­bra­ció de la Fil­mo­te­ca d’Estiu és pos­si­ble grà­cies a la col·laboració de l’Ajuntament de Valèn­cia, que cedeix els Jar­dins del Palau de la Músi­ca com a espai de les pro­jec­cions, al patro­ci­ni per nové any con­se­cu­tiu de Ned­gia Cegas i a la col·laboració de Cer­ve­sa Túria. Els cri­te­ris de pro­gra­ma­ció de la Fil­mo­te­ca d’Estiu són els matei­xos que se seguei­xen la res­ta de l’any a la sala Ber­lan­ga: ver­sió ori­gi­nal, qua­li­tat en les pro­jec­cions i un preu asse­qui­ble.

Pro­pos­tes clàs­si­ques i actuals

Les pel·lícules s’han estruc­tu­rat en dos cicles. En el cicle “Cine­ma de hui” s’han recu­pe­rat algu­nes de les pel·lícules pre­mia­des en els Goya, els Oscar i els Pre­mis del Cine­ma Euro­peu. El cicle “Cine­ma de sem­pre”, per la seua ban­da, ha ofe­rit la pos­si­bi­li­tat de gau­dir de clàs­sics impres­cin­di­bles en excel·lents còpies digi­tals. Ha estat una oca­sió úni­ca per a veu­re aques­tes pel·lícules en pan­ta­lla gran i com a part d’una expe­rièn­cia col·lectiva, tal com van ser con­ce­bu­des pels seus autors.

Entre les pel·lícules del cicle “Cine­ma de hui”, han figu­rat la xile­na “Una mujer fan­tás­ti­ca” (2017), de Sebas­tián Lelio, Oscar a millor pel·lícula de par­la no angle­sa i Goya a millor pel·lícula his­pa­no­ame­ri­ca­na; “Muchos hijos, un mono y un cas­ti­llo” (2017), de Gus­ta­vo Sal­me­rón, Goya al millor docu­men­tal, i “The Squa­re” (2017), de Ruben Östlund, Pal­ma d’Or en el Fes­ti­val de Canes i millor pel·lícula en els Pre­mis del Cine­ma Euro­peu.

Han com­ple­tat la pro­gra­ma­ció d’aquest cicle “La for­ma del agua” (2017), del mexi­cà Gui­ller­mo del Toro, Oscar a millor pel·lícula i millor direc­ció; “Estiu 1993” (2017), de Car­la Simón, Goya a la millor direc­ció novel, i “The Bookshop” (“La lli­bre­ria”) (2017), d’Isabel Coixet, Goya a millor pel·lícula, millor direc­ció i millor guió adap­tat.

A més de “Casa­blan­ca” i “M. Eine Stadt sucht einen Mör­der” (“M. Una ciu­tat bus­ca un assas­sí”) de Lang, el cicle “Cine­ma de sem­pre” ha pre­sen­tat els clàs­sics “Sun­set Bou­le­vard” (1950), de Billy Wil­der; “Rebec­ca” (1940), d’Alfred Hitch­cock, i un pro­gra­ma doble de pel·lícules mudes pro­ta­go­nitza­des pel còmic Bus­ter Kea­ton: “The goat” (1921) i “The Navi­ga­tor” (1924).

 

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia