La Universitat inaugura l’exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes»

L’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes es va inaugurar a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de València com a commemoració fa quaranta anys del naixement de la Universitat de les Illes Balears. A la inauguració va assistir la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, junt amb la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós, el degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos, la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB, Joana Maria Seguí, la vicedegana de Cultura, Igualtat i Polítiques Inclusives, Begonya Pozo, i el president de la Fundació Baleària, Ricard Pérez.

L’exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, té un objectiu doble: celebrar els quaranta anys de coneixements, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i donar visibilitat i fer possible l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l’exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S’han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc de la Comunitat Valenciana, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.