L’IVC presenta la programació de la Filmoteca d’Estiu 2018

El director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat la programació de la XIX edició de la Filmoteca d’Estiu que se celebrarà als Jardins del Palau de la Música del 28 de juliol al 26 d’agost.

En l’acte també han intervingut la directora general de Nedgia Cegas, Celestina López, i el cap de Programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado. L’acte ha comptat amb l’assistència del director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

En relació a les novetats de 2018, Abel Guarinos ha destacat que “la programació de la Filmoteca d’estiu d’enguany és una celebració cinematogràfica per tal de commemorar en pantalla gran, amb amics i coneguts, com a experiència col·lectiva, els trenta anys de La Filmoteca».

Guarinos ha assenyalat que «presentem per un costat el bo i millor de la història del cinema, amb directors com Buster Keaton, Fritz Lang, Alfred Hitchcock, Billy Wilder i el Michael Curtiz de la mítica ‘Casablanca’ i allò més premiat enguany, en els Oscar, els Goya i els Premis de Cinema Europeu. És obvi que es podrien afegir més títols… però també és obvi que no en sobra cap«.

«La librería», dirigida per I. Coixet

Abel  Guarinos ha recordat també que “per primera vegada des dels seus inicis, la Filmoteca d’Estiu programa dues pel·lícules en versió original amb subtítols en valencià. També projectarem la producció catalana ‘Estiu 1993’ en versió original amb subtítols en castellà”.

Les dues pel·lícules que es projectaran en la Filmoteca d’Estiu en versió original amb subtítols en valencià són La librería (2017) d’Isabel Coixet i M. Una ciutat busca l’assassí (1931), un dels grans clàssics de la història del cinema i pel·lícula fonamental en la filmografia de Fritz Lang.

En aquesta edició, la Filmoteca d’Estiu s’inaugura el dissabte 28 de juliol, a les 22:30 hores, amb Casablanca (1942), el gran clàssic dirigit per Michael Curtiz i protagonitzat per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman.

La resta de les pel·lícules s’estructuren en dos cicles. En el cicle Cinema de hui es recuperen algunes de les pel·lícules premiades en els Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu.

Fotograma de «Estiu 1993»

El cicle Cinema de sempre, per la seua banda, ofereix la possibilitat de gaudir de clàssics imprescindibles en excel·lents còpies digitals. Una ocasió única de veure aquestes pel·lícules en pantalla gran i com a part d’una experiència col·lectiva, tal com van ser concebudes pels seus autors.

Entre les pel·lícules del cicle Cinema de hui figuren la xilena Una mujer fantástica (2017), de Sebastián Lelio, Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa i Goya a millor pel·lícula hispanoamericana; Muchos hijos, un mono y un castillo (2017) de Gustavo Salmerón, Goya al millor documental; i The Square (2017) de Ruben Östlund, Palma d’Or en el Festival de Cannes i millor pel·lícula en els Premis del Cinema Europeu.

Completen la programació d’aquest cicle La forma del agua (2017) del mexicà Guillermo del Toro, Oscar a millor pel·lícula i millor direcció; Estiu 1993 (2017) de Carla Simón, Goya a la millor direcció novel; i La librería (2017) d’Isabel Coixet, Goya a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió adaptat.

Buster Keaton protagonitza «El navegante»

A més de Casablanca i M. Una ciutat busca un assassí, de Lang, el cicle Cinema de sempre presenta els clàssics El crepúsculo de los dioses (1950) de Billy Wilder; Rebeca (1940) d’Alfred Hitchcock; i un programa doble de pel·lícules mudes protagonitzades pel còmic Buster Keaton que estan conformades per La cabra (1921) i El navegante (1924).

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, al patrocini per nové any consecutiu de Nedgia Cegas i a la col·laboració de Cervesa Turia.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22:30 hores i la taquilla s’obri a les 21:00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.