Més de 200 participants en les jornades d’animació a la lectura Jaleo’18

Més de dues-centes persones s’han inscrit enguany en les jornades Jaleo’18 d’animació a la lectura, l’escriptura i l’observació que es desenvolupen des de hui fins al 20 de juliol a València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport col·labora amb «Jaleo’18» perquè forma part dels eixos d’actuació de Llegim, llegim, llegim, el pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

Bibliotecaris, docents (d’Infantil, Primària, Secundària, professorat universitari, d’Educació Especial, de Música…), llibreters, mediadors culturals, il·lustradors, escriptors i pedagogs és el perfil de l’assistent a aquestes jornades de formació i reflexió sobre la lectura i la infància.

En col·laboració amb la UIMP i la Universitat de València, el Cefire de Torrent i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de València, Jaleo’18 és un fòrum de reflexió que té la presència de ponents experts en la matèria i en literatura infantil que combinen la teoria amb les experiències pràctiques.

El programa de les jornades es divideix en seccions temàtiques que tracten la biblioteca escolar i l’ensenyament cooperatiu: biblioteca, llibres i creativitat com a eix vertebrador de la cooperació entre alumnes d’Infantil i Primària; la biblioteca com a centre de dinamització social i ciutadà; la poesia i el llenguatge en primeres edats; l’art i la il·lustració infantil com a element d’animació a la lectura; el lector crític, diferència entre moral i ètica en la literatura infantil.

Així mateix, s’aborden els drets del lector i el lector amb drets, pràctiques de lectura en entorns desfavorits; el teatre infantil, cap a on i com; la poesia i la música, com acostar la literatura a través de la música; els valors de gènere a partir de la poesia i la recuperació del folklore local.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.