Prop de cinc mil espectadors han gaudit de «La gran final»

Un any més el programa de teatre amateur “Les Europes menudes” ha estat de gira pels pobles valencians. Es tracta d’un reconegut projecte d’Escena Erasmus, un grup de teatre consolidat amb seu a la Universitat de València, i que s’ocupa de promoure activitats inclusives per als estudiants Erasmus que recalen a la ciutat de València. Per sisè any consecutiu Les Europes menudes visita diverses localitats valencianes, tot possibilitat per un conveni de col·laboració entre l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València.

Segons els directors del projecte Josep Valero, Anna Marí i Daniel Tormo  «Les Europes Menudes s’han convertit ja en un programa imprescindible de l’estiu a les nostres comarques, gràcies a l’aposta decidida de l’Àrea de Cultura i de la Universitat de València”. I afegeixen que, «és una oportunitat molt enriquidora per als municipis, que a més de poden conviure amb un grup intercultural tan ample. Estem molt agraïts amb la fabulosa acollida que rebem i amb totes les complicitats que s’estableixen: amb aquesta experiència es revaloritzen els recursos patrimonials municipals, es potencien els seus col·lectius culturals i es creen magnífics vincles personals que generen idees per al creixement social i cultural de cada poble que ens acull«.

També, el diputat de Cultura, Xavier Rius ha manifestat la seua satisfacció amb un projecte que, any rere any, agafa més volada i reconeixement per part dels pobles que l’acullen. “Des de l’inici de la legislatura veiérem que calia potenciar una iniciativa  tan singular i garantir l’estabilitat d’un projecte tan integrador i estimulant com és Les Europes menudes. València és la ciutat que més estudiants Erasmus acull en tota Europa, i el programa de teatre social per als pobles que hem bastit amb ells és una magnífica carta de presentació del model integrador pel qual estem  treballant des de diversos fronts.

L’espectacle d’enguany, La Gran Final, tanca la Trilogia de les Migracions, iniciada al 2016. Aquesta obra reflecteix el drama dels refugiats i els seus problemes d’integració.

A banda de l’espectacle, la gira promou les activitats de convivència entre la companyia de teatre i cada poble que acull l’obra, fomentant actes formatius i de valorització del patrimoni local, com són les classes magistrals de teatre o determinades rutes guiades pel patrimoni local. Fruit d’aquests contactes s’estan a més, teixint diverses col·laboracions entre els actors i actrius de la companyia amb alguns municipis, que de segur que poden donar molt bons resultats en el futur. Cal destacar que, per primera vegada, entre els actors i actrius es troben quatre persones refugiades de Gàmbia, Camerun, Síria i Colòmbia.

Com a colofó de la gira, finalitzada a Carrícola el passat 15 de juliol, es va realitzar la plantació del “Jardí de les Cultures”, una instal·lació artística i natural on es varen plantar espècies arbòries que representaven les diferents nacionalitats presents a la companyia d’Escena Erasmus d’enguany. El jardí s’engloba dins del  projecte  “Biodivers” i comptarà amb un mirador de gessamí i una guia dels arbres acompanyats per textos escrits pels membres de la companyia teatral.

 

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.