València celebra la VIII Edició dels Jocs Taronja

Uns jocs esportius organitzats pel club esportiu Samarucs-Lgtbi+, que se celebraran els dies 4, 5 i 6 de març i acolliran diverses disciplines esportives com a Taekwondo, Voley o Dansa”.

S’ha presentat la VIII Edició d els Jocs Taronja, uns jocs esportius organitzats pel club esportiu Samarucs-LGTBI+, que se celebraran els dies 4, 5 i 6 de març i acolliran diverses disciplines esportives com a Taekwondo, Voley o Dansa. L’acte de presentació ha estat encapçalat  per la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, que ha estat acompanyada del president de Samarucs, Javier Gil, i la coordinadora del club, Angélica Sáenz. Bernabé ha destacat la implicació de la ciutat de València amb el LGTBI+ en l’esport, ja que a més dels Jocs Taronja, València també és la seu dels pròxims Gay Games: “Els Jocs tenen ja la seua pròpia trajectòria però des de l’Ajuntament volem que comencen a ser des de l’any 2022 un aperitiu per al que seran els Gay Games”.

Bernabé ha remarcat que “l’Ajuntament enguany ha fet una aposta més clara per estos jocs, ara a més de col·laboradors som patrocinadors, perquè creiem que seran importants per a situar a la nostra ciutat a nivell nacional i internacional. A més estos jocs se celebraran en els poliesportius municipals”, .

La regidora ha destacat l’increment de la participació respecte a l’edició anterior i la cada vegada major presència d’esportistes internacionals: «Hem passat d’uns 400 esportistes en 2020 a uns 800, s’han doblegat el nombre de participants en els jocs, i ja hem notat una presència internacional de jugadores i jugadors que esperem que en les pròximes edicions encara siga més elevada. Treballarem la projecció internacional de valència amb esdeveniments esportius i esdeveniments LGTBI+, tant a nivell turístic com a nivell esportiu»

Per part seua, el president de Samarucs, Javier Gil, ha insistit en la necessitat de continuar donant visibilitat al col·lectiu LGTBI+ en l’esport: “Els Jocs Taronja que organitza Samarucs es realitzen amb l’objectiu de lluitar contra la LGTBIfobia i afavorir la diversitat, estos jocs tenen molt sentit perquè encara hi ha discriminació cap al col·lectiu LGTBI+, hi ha homofòbia, moltes barreres per a participar, sobretot també per a les persones trans, que troben dificultats per a la inscripció, l’accés a les instal·lacions, les llicències federatives…. També per a persones intersexuals, persones no binàries, no normatives… que no poden gaudir de l’esport com qualsevol persona. Per això vam fer els Jocs Taronja, per a lluitar contra aquesta discriminació.”

La coordinadora del Club, Angélica Sanz, ha desglossat el calendari d’activitats dels Jocs Taronja 2022: “Cada secció tindrà un objectiu; com el futbol sala que serà un espai de visibilitat femenina i diversa dins del col·lectiu. Tindrem Volley, on hi ha més de 235 participants amb diverses categories i equips internacionals de França i d’Anglaterra. Així com Quidditch amb 120 participants o el projecte multiesport, que serà espai dirigit a adolescent i menors trans.

L’edició de 2022 comptarà amb quinze disciplines esportives: taekwondo, natació, quidditch, rem, tennis, dansa, fitness, running, voleibol, voleibol de platja, teatre, esgrima, escacs, futbol sala, multiesport. I ja es té al cap estrenar noves seccions, sempre sota un mateix objectiu: poder practicar esport en un entorn

La cerimònia d’inauguració dels Jocs Taronja serà divendres que ve, 4 de febrer a les 19:00h de la vesprada en el Complex-Esportiu Cultural Petxina.

Els Jocs Taronja són un torneig multiesportiu internacional organitzat des de l’any 2004. L’objectiu de l’esdeveniment és servir com una eina de visibilitat, inclusió i acceptació del col·lectiu LGTBI+ en el món de l’esport.

Les activitats es desenvoluparan en els poliesportius de Cabanyal-Cañamelar, Natzaret, Benimaclet, Túria i en el CDC Petxina, els dies 4, 5 i 6 de març.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.