Benjamín, el forner de la Pobla

Ha estat patint llarg de temps, atès per la seua família durant estos darrers anys de prostració i malaltia. Ha mort esta passada matinada de dilluns, 14 de setembre, entre els seus, a casa, en la Pobla Llarga, Salvador Tudela Ferrús. Comptava amb 76 anys d’edat.
Molts el coneixeran al poble i en alguns propers, com el forner, Benjamín el forner, una figura sempre important i propera entre una comunitat de veïns, i a la Pobla pràcticament ho són tots, els quatre mil i pico que resideixen açí, a dos passos del Xúquer i de l’Albaida, terra de secà però amb extraordinàries hortes.
Entre pans, bollos, flautes, empanadilles i coques va transcórrer la major part de l’existència de Benjamín, amb la inestimable ajuda de la seua dona, Victòria Balaguer, i també dels seus fills, Vicky, Verónica, Raquel i Benjamín. Junts van treure el forn endavant fins que la salut del mestre forner se’n va ressentir. Van tancar l’obrador i la botiga i van començar una nova vida.
Vicky Tudela, la més coneguda per nosaltres, s’ha convertit en una infatigable dissenyadora gràfica, autora dels millors reportatges i documents que l’editorial ELCA o les revistes Valencia City i Tendencias han publicat els darrers anys, on ella ha exercit de màxima responsable de la seua maquetació i grafisme.
Des d’aquest mitjà els enviem el nostre condol a tots els familiars i gent pròxima que senten la pèrdua de Salvador.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.